“Punt!”

💟 weekbreak 💟
Het was een bijna normale werkdag, met een heerlijk grote correctie-opdracht vol auto’s. Man en ik leren steeds beter hoe we tegelijk kunnen werken op dezelfde werkkamer. We laten elkaar weten wanneer we willen beeldbellen, Skypen, Houseparty-en, telefoneren, studeren of serieus stil willen werken. Ik haal weer koffie voor de hele afdeling en hij doet zijn koptelefoon op om radio te luisteren. Kortom: het gaat steeds beter hier. 

Ondertussen wordt ik digitaal steeds ondernemender. 
Zoals ik al eens zei maak ik heel veel gebruik van de website van Genootschap Onze Taal. Toen ik vandaag het antwoord op mijn taalvraag daar niet kon vinden, heb ik ze voor het eerst een appje gestuurd met mijn vraag. Binnen een uur had ik een meer dan volledig antwoord terug! Echt een aanrader, mocht je een keer met een tekstvraag zitten.

Trouwens: in plaats van een appje te typen, druk ik steeds gemakkelijker op het camera-symbooltje, puur om even wat extra contact met iemand te hebben. Meer dan een luisterend oor te bieden. 

Alleen dat bewegen he? Dat schiet er echt bij in zonder de sportschool of om de dag even naar de super fietsen of lange weekendwandelingen maken met de buuf. Daarom probeer ik nu elke dag bewust te bewegen middels een online yoga/pilates/buikspierles, wat tuinierwerk of een avondwandeling.

Vanavond heb ik met dochter weer een flink stuk gewandeld. Wij hebben ons als missie gesteld om wat vrolijkheid te brengen dus we zeggen iedere voorbijganger vriendelijk gedag (en als we een vrolijke reactie terugkrijgen: “Punt!”) en zwaaien naar mensen die achter het raam zitten te staren. Verbazingwekkend hoe leuk dat is, probeer het maar.

Achter die ramen zitten ook hier natuurlijk heel veel beren. En hier en daar hangt een wit shirt met een hart. Maar wat mij het meest opvalt: teksten.
Mensen voelen dus blijkbaar de noodzaak om zich te uiten met lieve, opbeurende teksten op het raam. Nemen de moeite om iets heel moois en persoonlijks op hun raam aan te brengen. Dank jullie wel mensen. Het ontroert me. Meer dan de beren of de hartenvlaggen.

“Punt!”
Schuiven naar boven